FEDERACION ESPAÑOLA DE MUNICIPIOS Y PROVINCIAS

El CMRE prepara a Cadis la seva pròxima Assemblea General


Secretaris Generals i Directors de les Seccions Nacionals que, igual que la FEMP, conformen el Consell de Municipis i Regions d'Europa (CMRE), preparen a Cadis la XXV Assemblea General que aquesta organització celebrarà a la ciutat andalusa el setembre de 2012. Cadis acollirà aquesta Assemblea en el marc dels actes commemoratius del Bicentenari de la primera Constitució Espanyola.Les jornades de treball dels Secretaris Generals, el 27 i 28 d'octubre, van ser inaugurades per l'alcaldessa de Cadis, Teófila Martínez, el president del CMRE i Alcalde de Stuttgart (Alemanya), Wolfgang Schuster, i el secretari general de la FEMP, Ángel Fernández Díaz. El punt principal del programa de treball van ser els actes de la propera Assemblea General (Estats Generals) del CMRE, que se celebrarà a la ciutat andalusa els dies 26, 27 i 28 de setembre de 2012 i per a la qual s'espera l'assistència de més de 1.200 alcaldes de tot Europa. L'elecció de Cadis com a seu d'aquest esdeveniment respon a l'acord subscrit entre el CMRE, la FEMP i l'Ajuntament, així, els XXV Estats Generals del CMRE coincidiran amb la commemoració del segon centenari de la promulgació a Cadis de la primera Constitució Espanyola.


Sota el lema, Innovant en 3D-Descentralització, Desenvolupament i Democràcia, la cita de 2012 aspira a ser un Congrés dinàmic i participatiu, que girarà al voltant de temes com el Govern en Xarxa en la construcció d'una Europa sostenible, les Prioritats en el Marc de l'Estratègia 2020 i els processos de descentralització en el marc del continent europeu.


En la reunió preparatòria, els secretaris generals han debatut sobre la situació econòmica i financera a Europa (comptaran amb les intervencions del Banc de Crèdit Local Dexia i de la Comissió Europea), sobre el document estratègic del CMRE en el marc del procés de reflexió sobre el futur de l'organització i sobre el Programa de Treball d'aquesta per a l'any 2012. Finalment, abordaran la preparació del proper Comitè Director que tindrà lloc a Brussel · les els dies 12 i 13 de desembre i que albergarà l'últim dels actes commemoratius del 60è aniversari del CMRE.